Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Big
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6389

Zamieszczone przez diablo228
    a nowe wiadra do tego masz
    Nie potrzeba mi takowych, bo dotychczasowe są czyszczone po każdym myciu auta :P
    Czarny Elegance

Komentarz

• greg505
      L&K
      • 2013
      • 1239

Bez komentarza :lol:
      Black magic

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Zamieszczone przez greg505
        http://youtu.be/w5lajqXWxKk
        Bez komentarza :lol:
        Az się serce kraje jak sie patrzy na to rysowanie lakieru za pomocą szmaty
        NIe wiem kto tym ludziom wtłaczył do głowy, że bez wody i za pomocą 2 ściereszek da sie "umyć" samochód bez szkód dla jego lakieru !!
        Czarny Elegance

Komentarz

• gusiak11
          L&K
          • 2013
          • 1362
          • Ford

sadze ze wodą +3 krople szampony jaką sie używa do glinkowania umył by tak samo
          generalnie nie chce sie tego oglądać
          http://carsdetailing.blogspot.com/

Komentarz

• Enriquez
            RS
            • 2009
            • 7685
            • Superb III (3V3)

oni robili przecież lakier na hologramowy - mat :diabelski_usmiech
            Pozdrawiam
            Marcin

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Przesadzacie. Dla wielu auto to srodek lokomocji w ktorym ma nie lac na glowe i tyle.

Jakbym tak mial jezdzic, to by auto musialo stac pod plandetka przez 8 miesiecy. Cala zime ptaki rowno obrabiaja mi auto pod domem, a pod przedszkolem jak jestem dwa razy dziennie to jest istna masakra. W lecie z lipy leci ten pyl, potem to zmienia sie na taki osad i tak naprawde nie mam szans miec przy 3 dni czystego auta :lol: W latach 60tych nie budowali podziemnych garazy
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

Zamieszczone przez Maicroft
                Przesadzacie. Dla wielu auto to srodek lokomocji w ktorym ma nie lac na glowe i tyle.
                Taaak, to po co go wogóle myć i o niego dbać ?? Przeciez wystraczy kupić drugie jak to pierwsze auto sie popsuje, albo pobrudzi 8)
                Jakbym tak mial jezdzic, to by auto musialo stac pod plandetka przez 8 miesiecy.
                Z takim podejściem to chyba pomyliłeś wątki, w tym zrozumienia dla swojej teorii nie znajdziesz 8)
                P.S.
                Plandeka odpada, bo rysuje lakier.
                Czarny Elegance

Komentarz

• kazik4x4
                  RS
                  • 2008
                  • 2728

Zamieszczone przez Big
                  Taaak, to po co go wogóle myć i o niego dbać ?? Przeciez wystraczy kupić drugie jak to pierwsze auto sie popsuje, albo pobrudzi 8)
                  Jakbym tak mial jezdzic, to by auto musialo stac pod plandetka przez 8 miesiecy.
                  Z takim podejściem to chyba pomyliłeś wątki, w tym zrozumienia dla swojej teorii nie znajdziesz 8)
                  P.S.
                  Plandeka odpada, bo rysuje lakier.
                  Dla mnie wóz to środek lokomocji. Dbam żeby był techniczne w stanie bardzo dobrym i żeby nie był zapuszczony.
                  Alergię mam na syf na dywanikach i kurz na kokpicie.
                  Dbanie o należyty stan wozu ułatwia i fakt, że u mnie w firmie jest stanowisko do sprzątania i mycia z odkurzaczem którego nie trzeba taszczyć, podłączać i rozwijać a 8m rura posprzata wóz dookoła bez ciągania za sobą sprzetu.
                  Karcher na ciepła wodę też rozprawia sie z brudem raczej bezkompromisowo.
                  Jak mam chwilę czasu to sam to robię, a jak mi się nie chce odstawiam na myjnię na pół dnia i mam z bani.
                  Uznaję jednak zamiłowanie takie jak ma Big, maru123 czy inni mi jednak szkoda byłoby czasu na pierd..lenie się tyle z samochodem, bo to samochód jest dla mnie a nie ja dla auta.
                  Może ktoś to po prostu lubi robić - ja nie lubię.
                  Albo też ktoś ucieka z domu bo ma upierdliwą żonę i dzieci bez ikry.
                  Ja nie uciekam i zamiast kilka godzin bawić się ze szczotką do zębów i latać dookoła wozu, wolę ten czas poświęcić żonie i dzieciakom.

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

kazik4x4, przepraszam cię ale co wynika z twojego powyższego postu, bo ni choroby nie rozumiem?
                    Po 178 stronach wpadłeś do tego wątku obrazić nas i powiedziec kolegom, że ich żony są upierdliwe, a dzieci bez ikry (kolegom, bo moja żona pomaga mi w detailingu i też to lubi, a dzieci nie mam, więc mnie to akurat nie dotyczy )
                    Zamieszczone przez kazik4x4
                    Karcher na ciepła wodę też rozprawia sie z brudem raczej bezkompromisowo.
                    Sam Karcher to z brudem się nie rozprawi bo i nie ma jak. Aktywna piana może wstępnie spłukać powierzchniowy brud, ale auta nie umyje do czysta.
                    Powiem tak, Ameryki nie odkryłeś pisząc, że "auto jest dla ciebie, a nie ty dla auta" bo my z takimi tekstami spotykamy się nie od dziś. Dziwne tylko, że wygłaszający te formułki jakoś nie chca ich potwierdzić w ... ogłoszeniu o sprzedaży swojego auta 8)
                    Zrozumieć nas nie zrozumiesz, bo z takim podejściem nie masz na to szans, a my wcale tego od ciebie nie oczekujemy. Natomiast to, że są ludzie myslący tak jak ty i to jest ich sporo, to my też od dawna wiemy i to akceptujemy, więc naprawdę nie wiem co miał wnieść ten post do tego wątku w 4 lata po jego powstaniu.
                    Czarny Elegance

Komentarz

• kazik4x4
                      RS
                      • 2008
                      • 2728

Big, No to klawo

Nawet nie chce mi się odpisywac bo nadgarstki miekną

Komentarz

• gusiak11
                        L&K
                        • 2013
                        • 1362
                        • Ford

Big,

Widocznie koledzy chcieli zaistnieć też w dziale Car detailing :lol:

Komentarz

• 2.0-16v Michał
                          RS
                          • 2013
                          • 4038
                          • Octavia III (5E3)
                          • BKD 2.0 TDI 140 KM
                          • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Co ja czytam :shock: to ze dbamy o auta to znakiem tego że nasze żony są be . Masakra :shock:
                          http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%BCowa-niunia
                          przedstawiam smerfetke

Komentarz

• damian1975
                            RS
                            • 2012
                            • 4113
                            • Superb III (3V3)
                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

2.0-16v Michał, a czego się spodziewasz po krawaciarzu,który cierpi na przerost formy nad treścią :lol: :diabelski_usmiech
                            TAXI 2153 CHYBIE KATOWICE

Komentarz

• 2.0-16v Michał
                              RS
                              • 2013
                              • 4038
                              • Octavia III (5E3)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM
                              • CHZD 1.0 TSI 115 KM

damian1975, ciągle nie wieże. spoko nie wszyscy muszą dbać o auta ale po co pisać takie głupoty :twisted:
                              przedstawiam smerfetke

Komentarz

• staraoctavia
                                Elegance
                                • 2013
                                • 825

To takie polskie naublizac, opluc i wysmiac, bo ktos jest inny, bo bawi sie inaczej, bo w koncu kazdy powod jest dobry...
                                Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8

Komentarz

• damian1975
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 4113
                                  • Superb III (3V3)
                                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

2.0-16v Michał, należy tylko szczerze współczuć żonie ,że się wydała za takiego ........*(można wstawić odpowiednie słowo) :evil: :diabelski_usmiech
                                  TAXI 2153 CHYBIE KATOWICE

Komentarz

• 2.0-16v Michał
                                    RS
                                    • 2013
                                    • 4038
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • BKD 2.0 TDI 140 KM
                                    • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Mi brakło słów :shock:
                                    przedstawiam smerfetke

Komentarz

• gusiak11
                                      L&K
                                      • 2013
                                      • 1362
                                      • Ford

Jak pisalem wcześniej koledzy chcieli zaistnieć także w tym dziale

Komentarz

• Big
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 6389

Panowie, olejcie typa. Szkoda nerwów. Facet już parę razy dostał na tym forum zakaz pisania za obrażanie i przeklinanie i dalej niczego się nie nauczył (widocznie na naukę już za późno), wiec pewnie za chwilę będziemy go mieli z głowy :twisted:

Zamieszczone przez gusiak11
                                        Widocznie koledzy chcieli zaistnieć też w dziale Car detailing
                                        Tak jeszcze tylko tu ich nie było 8) To takie działanie na zasadzie znam się czy nie znam, ale napisać coś muszę. Cokolwiek, nie ważne, że jest to głupie i obraza innych, byle by tylko ktoś mnie zauważył. Takie zachowanie charakteryzuje bardzo małych i prostych ludzi.
                                        Czarny Elegance

Komentarz

• Maicroft
                                          Moderator
                                          S_OCP MemberModeratorr
                                          • 2004
                                          • 25757
                                          • Audi

A najbardziej zażarcie bronią sie najwieksi fanowie detailingu. I za cholere nie moga przyjac do wiadomosci, ze nie kazdy taki musi byc i tez jest normalny.

Zrobie zdjecie mojego parkingu. Ciekawe ilu z Was by tam zaparkowalo auto :lol:
                                          Spritmonitor.de

Komentarz

• Big
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 6389

najwieksi fanowie
                                            Kto, kto ??
                                            Maicroft, przyszedłeś do naszego tematu, wygłaszasz dziwne teorie i liczysz na zrozumienie ???
                                            Co do parkingu, to jak mam postawić Clio żony pod drzewem, bo nie ma akurat innego wolnego miejsca, to ... jadę na inny parking 8) Wolę przejść 150 m więcej, ale nie mieć auta zasranego przez ptaszyska.
                                            Czarny Elegance

Komentarz

• Maicroft
                                              Moderator
                                              S_OCP MemberModeratorr
                                              • 2004
                                              • 25757
                                              • Audi

Powodzenia w szukaniu miejsca. Tam gdzie ja parkuje w miescie sa same drzewa. Jest owszem parking bez drzew, ale nie widze sensu placenia za dzienny postoj w tym miejscu wiecej niz wydaje dziennie na paliwo.

Jak ja mam jezdzic i szukac miejsca, a potem z dwojka dzieci dawac z buta, to za chwile dojde do wniosku, ze w sumie lepiej to isc z domu na piechote i pojechac autobusem, ale to tez nie, bo na naszym osiedlu nie ma miejsc parkingowych bez drzew.

Tez lubie jak auto jest czyste, moi bardzo dobrzy koledzy maja firme detailingowa, jak tam podjade to widuje tam rozne auta w roznym stane i to jak wygladaja po zabiegach. Ale ja mimo wszystko nie dam sie zwariowac.

Lekko wybrudzone od lepiku na drodze - jest czad :lol: Kiedys takie cos czyscilo sie butelka nafty. Dzis jest chemia ktora w znaczacy sposob ulatwia i przyspiesza doczyszczenia takiego auta i tego nie wysmiewam w zadnym wypadku, tak samo jak faktu doczyszczenia takiego auta.
                                              Spritmonitor.de

Komentarz

• Big
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 6389

Ale ja mimo wszystko nie dam sie zwariowac.
                                                Ale nikt ci nie każe. Pytanie tylko, po co zaśmiecasz nam temat ???? To jest temat gdzie rozmawiamy o kosmetykach do detalingu, pokazujemy swoje prace, mówimy o procesach detalilingu. Jeśli masz coś do powiedzenia, lub chcesz się poradzić w tych tematach, serdecznie zapraszamy !! Pomożemy, udzielimy rad. Jednak jeśli, tak jak w postach powyżej, chcesz lać wodę i pisać coś o jakichś parkingach i daniu, lub nie się zwariować, to NIE jest to temat dla ciebie i proszę nie zaśmiecaj go !
                                                Czarny Elegance

Komentarz

• diablo228
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 409
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BVY 2.0 FSI 150 KM

tylko się uśmiałem i nie chce mi się tego za bardzo komentować :lol: ważne że przy sprzedaży auta ludzie cuda piszą a mycie miało co 2 dni:P poco wchodzić do tematu nie mając nic sensownego do powodzenia? kogo obchodzi czy ktoś dba o auto czy nie ? nie interesuje mnie jak ma ktoś w domu w aucie itd. to temat dla osób lubiących mieć czyste auto i tyle.
                                                  Ja należe tak samo jak inni fani tutaj detailingu może nawet dużo bardziej niż inni ale nie wyrażam swoich teorii że każdy musi mieć super czyste auto to sprawa indywidualna danej osoby.
                                                  Mastershine - Auto Detailing Studio

Komentarz

• Maicroft
                                                    Moderator
                                                    S_OCP MemberModeratorr
                                                    • 2004
                                                    • 25757
                                                    • Audi

Big, A to co wrzucil Piotrek to jest czystość, dbanie o wnetrze i szczegoly, fanatyzm, czy smietnik, a moze to sie jeszcze jakos nazywa. Przeciez to jest przyklad dbania o czystosc, ale...

Jak za mlodu widzialem tak uszykowane Fiaty 126p, Golfy 1/2 to mechanicznie byly to najczesciej smietniki, ktore bitexem mialy polatane dziury, deski, zderzaki, listwy plakowane co niedziela, w srodku czesto najarane fajami, ale folie byly bo jak bedzie szlo na sprzedaz to nowka bedzie.
                                                    Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...